nedjelja, 26. kolovoza 2012.

PEČENA TELEĆA REBRA SA KROMPIROM I POVRĆEM


Priprema:
Meso oprati, posušiti, posoliti i staviti u tepsiju u kojoj će se sve peći.
Ovamo ugrijati malo ulja u šerpicu, da bude vruće i preliti po mesu. To sam vidjela kod mene u hotelu, tako rade u kuhinji. Tako se uhvati korica i sve ostane unutra, neda da se meso isuši. Posuti ružmarinom i staviti da se peče u tepsiju. Poklopiti alu folijom.
Peći u dobro ugrijanoj rerni na 250 C nekih 15 minuta, i onda smanjiti na 180 C.
2
Za to vrijeme oguliti krompir, i ostalo povrće.
3
Kad je meso napola pečeno, izvaditi ga na onu istu alu foliju i staviti krompir sa povrćem. Posoliti onako odokativno ovo povrće i samo malo posuti uljem.
4
Vratiti meso na ovaj krompir, dodati šolju vruće vode i poklopiti onom istom folijom.
5
Sve ukupno peći nekih sat vremena.
Pola sata peći na donjoj rešetki, a onda dići na srednju rešetku od rerne.
Posluživanje
Servirati sa salatom. Meni lično najbolje uz ovo ide kupus salata, ali ovaj put je bila paradajz.
Ovde se može dodati i koja gljiva, malo više paprika, ma svo povrće koje vam se nadje pri ruci.
Sastojci:4 osobe 800-1000 gr teletine - rebra  1 kg krompira (po mogućnosti manji)  1 veća mrkva  2 čehna bijelog luka  1 kom paprika  1manja glavica crvenog luka  po potrebi ulja  po željisoli  malo ružmarina
PEČENA TELEĆA REBRA SA KROMPIROM  I POVRĆEM

1 komentar: