nedjelja, 12. kolovoza 2012.

Svici od svinjetine ili puretine


Istucite odreske, posolite i popaprite, pa na svaki stavite po plosku slanine.
Savijte i pricvrstite cackalicama.
Oljustite luk i cesnjak te luk nasjeckajte sam, a cesnjak s persinom.

Na ulju isprzite svitke sa svih strana, pa na istoj masnoci isprzite pola luka. Dodajte oguljene i na kockice narezane rajcice, cesnjak s persinom i juhu ( kocku otopite u salici vrele vode ). Kad sve dobro prokuha, u umak stavite svitke. Posolite i popaprite. Kad provre, smanjite temperaturu; neka se pirjaju 15 - 25 minuta, na samom kraju dodajte bosiljak.

U medjuvremenu skuhajte ociscenje cvatove karfiola ili brokule u provreloj slanoj vodi. Ocijedite i dodajte uz meso. Preostali luk ispzite na maslacu i nalijte na karfiol ili brokulu.
SastojciBroj osoba:4 osobe 8 tankih svinjskih ili purecih odrezaka  8 vrlo tankih ploski mesnate dimljene slanine  200 gr.luka  2 reznja cesnjaka  1 vezica persinovog lisca  2 zlice ulja  1 kg.rajcica  1 kocka govedske juhe  1 kg. karfiola ili brokule  15 gr.maslaca   sol + papar ,  suhi bosiljak .
Svici od svinjetine ili puretine

Nema komentara:

Objavi komentar