4-5 klementina (oko 375g ukupne težine)
6 jaja
200g šećera
250g badema, mljevenih
1 puna čajna žlica praška za pecivo
PRIPREMA:
1. Klementine kuhati u malo vode oko 2 sata. Ocijediti i ohladiti.
2. Klementine prerezati po pola i izvaditi koštice, ako ih ima.
3. Klementine, zajedno s korom, usitniti u mikseru do konzistencije pirea.
4. Jaja i šećer pjenasto istuči.
5. Bademe, prašak za pecivo i usitnjene klementine dodati, miješati dok smjesa ne postane ujednačena.
6. Smjesu uliti u okrugli oblik za pečenje promjera 21cm (ja sam koristila onaj od 26cm), prethodno namazan masnoćom i obložen papirom za pečenje.
7. Kolač peči u pećnici na 190ºC oko 1h ili dok ne bude pečen (trik s čačkalicom). Nakon 40 minuta pečenja kolač prekriti Alu folijom (da površina ne bude prepečena).
8. Kolač posve ohladiti i tek nakon toga izvaditi iz kalupa.
Najbolje poslužiti drugi dan!
-kolač možete napraviti i s jednakom težinom naranči ili limuna. Ako koristite limun, povećajte količinu šećera na 225g, a od šećera u prahu i solka limuna možete napraviti glazuru.ODLIČNA JE I GLAZURA OD ČOKOLADE.
Nema komentara:
Objavi komentar