subota, 14. travnja 2012.

K0LAČ OD KLEMENTINA

SASTOJCI:  
4-5 klementina (oko 375g ukupne težine)
6 jaja
200g šećera
250g badema, mljevenih
1 puna čajna žlica praška za pecivo
 
PRIPREMA:
1. Klementine kuhati u malo vode oko 2 sata. Ocijediti i ohladiti.

2. Klementine prerezati po pola i izvaditi koštice, ako ih ima.

3. Klementine, zajedno s korom, usitniti u mikseru do konzistencije pirea.

4. Jaja i šećer pjenasto istuči.

5. Bademe, prašak za pecivo i usitnjene klementine dodati, miješati dok smjesa ne postane ujednačena.

6. Smjesu uliti u okrugli oblik za pečenje promjera 21cm (ja sam koristila onaj od 26cm), prethodno namazan masnoćom i obložen papirom za pečenje.

7. Kolač peči u pećnici na  190ºC oko 1h ili dok ne bude pečen (trik s čačkalicom). Nakon 40 minuta pečenja kolač  prekriti  Alu folijom (da površina ne bude prepečena).
8. Kolač posve ohladiti i tek nakon toga izvaditi iz kalupa.


Najbolje poslužiti drugi dan!

  -kolač možete napraviti i s jednakom težinom naranči ili limuna. Ako koristite limun, povećajte količinu šećera na 225g, a od šećera u prahu i solka limuna možete napraviti glazuru.ODLIČNA JE I GLAZURA OD ČOKOLADE.

Nema komentara:

Objavi komentar