utorak, 10. travnja 2012.

SLAVONSKI ČOBANAC


Recept (za 4-5 osoba):
1,5 kg junetine
0,5 kg svinjetine
2 svinj. nogice
0,5 kg ovčetine ili janjetine
2,5 dl rajčice
2 lovor lista
2 žlice soli
3-4 glavice izmiksanog luka
0,5-1 žlice ljute paprike
2 žlice slatke paprike
1 mala žlica bibera
4-4,5 l vode
2 dl bijelog vina
Svo meso (osim nogica) narezati na kockice.
Junetinu posoliti, staviti u kotlić i pirjati na malo vode da pusti sok. Dodati zatim ostalo meso pa dodati vode da prekrije meso i kuhati oko 45 min uz obavezno miješanje  i dodavanje malo vode da ne zagori. Tada dodati pasiranu rajčicu, luk, lovor, ostatak vode, ostatak soli i biber, te papriku slatku i ljutu. Pri kraju (nakon 2 sata kuhanja) dodati bijelo vino i noklice ako ih volite.
Ukupno vrijeme kuhanja je oko 2,5 sata.

Nema komentara:

Objavi komentar