petak, 13. travnja 2012.

DALMATINER KOCKE

Za bijeli biskvit:
  • 6 bjelanjaka
  • 6 žlica šećera
  • 6 žlica brašna
  • 1 žlica ulja
  • 1/2  praška za pecivo
Za tamni biskvit:
  • 6 žumanjaka
  • 6 žlica šećera
  • 6 žlica brašna
  • 2 žlice kakaa
  • 1 žlica ulja
  • 1 dcl mlijeka
  • 1/2 praška za pecivo
Za kremu:
  • 3 pudinga od čokolade
  • 10 žlica šećera
  • 1l mlijeka
  • 1 margarin
PRIPREMA:
Biskvit:
  1. Umutiti obje biskvitne smjese, posebno jednu, posebno drugu pa stavljati u lim žlicom tamnu pa bijelu smjesu naizmjence i pažljivo. Ne miješati. Peći pola sata  na 200*C. Ohladiti u limu.
  2. Hladan biskvit preliti toplim preljevom od 6 žlica šećera prokuhanih u 0,5 l mlijeka
Krema:
  • 3 pudinga od čokolade skuhati sa šećerom u 1 l mlijeka. Ohladiti pa u ohlađeno dodati izrađen margarin.
  • Biskvit premazati kremom pa šlagom (500ml sl vrhnja ili Hole)
  • Dekorirati mrvicama čokolade.

Nema komentara:

Objavi komentar