- 6 bjelanjaka
- 6 žlica šećera
- 6 žlica brašna
- 1 žlica ulja
- 1/2 praška za pecivo
Za tamni biskvit:
- 6 žumanjaka
- 6 žlica šećera
- 6 žlica brašna
- 2 žlice kakaa
- 1 žlica ulja
- 1 dcl mlijeka
- 1/2 praška za pecivo
Za kremu:
- 3 pudinga od čokolade
- 10 žlica šećera
- 1l mlijeka
- 1 margarin
PRIPREMA:
Biskvit:
- Umutiti obje biskvitne smjese, posebno jednu, posebno drugu pa stavljati u lim žlicom tamnu pa bijelu smjesu naizmjence i pažljivo. Ne miješati. Peći pola sata na 200*C. Ohladiti u limu.
- Hladan biskvit preliti toplim preljevom od 6 žlica šećera prokuhanih u 0,5 l mlijeka
Krema:
- 3 pudinga od čokolade skuhati sa šećerom u 1 l mlijeka. Ohladiti pa u ohlađeno dodati izrađen margarin.
- Biskvit premazati kremom pa šlagom (500ml sl vrhnja ili Hole)
- Dekorirati mrvicama čokolade.
Nema komentara:
Objavi komentar